Bekijk het origineel

Bruinisse in zorgen door recreatie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bruinisse in zorgen door recreatie

3 minuten leestijd

BRUINISSE — De technische dienst van Bruinisse moet snel aan goede huisvesting geholpen worden. Burgemeester P. C. Hekman wees vrijdagavond — tijdens de raadsvergadering — op de stormachtige ontwikkeling van de recreatie in deze gemeente. „Het is niet langer toelaatbaar, dat het gemeentebestuur een afwachtende houding aanneemt", aldus de eerste burger.

De werkzaamheden rond de recreatieplannen zijn voor het ambtenarenkorps zo sterk vermeerderd, dat niet gewacht kan worden op de uitbreiding van het gemeentehuis. B. en W. van Bruinisse vonden het daarom wenselijk een kantoor-unit aan te schaffen en in de tuin van het gemeentehuis te plaatsen. De helft van de kosten — totaal 45.000 gulden — komt voor rekening voor de gemeente Midden-Schouwen, die samen met Bruinisse een gemeenschappelijke technische dienst exploiteert.

De raad van Bruinisse had echter duidelijk moeite met dit voorstel. De voorgestelde uitbreiding in de tuin vond men bepaald niet geslaagd. Voornamelijk richtten de bezwaren zich tegen het feit, dat bij deze dienst twee tijdelijke krachten worden geplaatst. Een van deze krachten is voorlopig voor zes maanden in dienst genomen, terwijl de andere medewerker alleen stage loopt.

Wilma

Burgemeester Hekman kon dit weliswaar niet ontkennen, doch stelde dat „niemand de huidige recreatieve ontwikkelingen had kunnen voorzien. De Wilma BV bijvoorbeeld laat momenteel voor circa 55 miljoen aan werkzaamheden uitvoeren, zoals de bouw van twee zwembaden en 450 bungalows alsmede vijftig woningen voor particuliere verkoop.

Dit loopt allemaal via het gemeentehuis van Bruinisse. We moeten er rekening mee houden dat er over 3 jaar 10.000 rekreanten in Bruinisse zijn, waarvan 3500 gedurende drie kwart van het jaar. Dit alles eist een bijzondere technische Begeleiding, daarom zal het arbeidscontract van de tijdelijke kracht straks wellicht verlengd moeten worden. „Ik besteed van mijn eigen tijd ook al 75 pet. aan de rekreatie. Ik zie het niet zitten als er geen uitbreiding komt", aldus burgemeester Hekman. De raad had weliswaar begrip voor deze argumentatie, maar wenste hierover in besloten zitting nog eens nader van gedachten te wisselen. Nadat de raadsvergadering weer openbaar was, bleek dat de raad met het voorstel van B en W akkoord kon gaan, als eerst onderzocht wordt of de aan het gemeentehuis grenzende leegstaande woning eventueel kan worden gehuurd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Bruinisse in zorgen door recreatie

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken