Bekijk het origineel

Besturenorganisaties chr. onderwijs fuseren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Besturenorganisaties chr. onderwijs fuseren

BELANGENBEHARTIGING

1 minuut leestijd

VOORBURG — De belangen van de aangesloten scholen kunnen collectief beter worden behartigd dan tot dusver, aldus een persbericht van de Besturenraad Protestants christelijk onderwijs, naar aanleiding van het per 1 juli doorgevoerde reorganisatieproces.

Op die datum is de nieuwe vereniging gaan functioneren, opgericht en voortgekomen uit de gezamenlijke landelijke protestants christelijke besturenbonden en de Stichting besturenraad PCO. Reeds in 1970 werd tot federatief samenwerken besloten.

Na de overdracht aan de nieuwe vereniging worden de afzonderlijke besturenbonden met het overkoepelend orgaan, de Besturenraad, opgeheven. De scholen kunnen dan ook vanaf 1 juli rechtstreeks als lid bij de nieuwe vereniging aangesloten zijn.

In het komende halfaar zal de bestuursstructuur worden opgebouwd via verkiezingen door de leden-schoolbesturen. De vereniging kent een rechtstreeks door de leden gekozen ledenraad van 120 personen. Uit deze raad wordt een bestuur van 15 personen gekozen. Daarnaast zal uit de categorie kleuter- en lager onderwijs, buitengewoon onderwijs, algemeen voortgezet onderwijs, lager en middelbaar hoger onderwijs en hoger beroepsonderwijs een afdelingsraad komen van 10 personen.

Met de nieuwe organisatiestructuur hoopt de vereniging betere mogelijkheden voor een doelmatige en effectieve belangenbehartiging van de schoolbesturen bereikt te hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Besturenorganisaties chr. onderwijs fuseren

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken