Bekijk het origineel

Regering zet vakbonden in de kou

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Regering zet vakbonden in de kou

2 minuten leestijd

UTRECHT — „De regering heeft de vakbeweging in de kou gezet. Het naar de toekomst schuiven van moeilijke vraagstukken is blijkbaar een vast punt in het regeringsprogramma geworden". Dat schrijft de industriebond NKV in een brief aan de kaderleden naar aanleiding van het feit dat het kabinet nog niet met een voorstel op tafel is gekomen over de lonen en naar aanleiding van de verlenging van de loonmaatregel met een maand.

„De vakbeweging is terecht verontwaardigd over dit slappe optreden van de regering. De FNV heeft immers alle moeite gedaan om tot een oplossing te komen voor de tweede helft van 1976", zo schrijft de industriebond. De Bond ziet geen aanleiding om van de FNV-eis (ƒ 55,- netto) af te stappen. Als er geen centraal akkoord komt dan moet in dè bedrijfstakken geprobeerd worden het met de werkgevers eens te worden. Het CNV-voorstel, dat neer kwam op ƒ 44,netto, betitelt de industriebond NKV als ,,volksverlakkerij" omdat CNV-voorzitter Lanser het als de oplossing heeft verkocht terwijl het nooit door de werkgevers is aanvaard.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Regering zet vakbonden in de kou

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken