Bekijk het origineel

Regiosnippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Regiosnippers

11 minuten leestijd

<br />

AMSTERDAM — Op de Overtoom is maandag omstreeks het middaguur de 73-jarige mevrouw F. A. M. de Liefde door een auto geschept toen zij de straat overstak. Bij aankomst in het Wilhelminagasthuis bleek zij te zijn overleden.

DOETINCHEM — Maandagmiddag is op de Keppelseweg in de buurtschap Langerak (gem. Doetinchem) de 49-jarige G. W. Ruikes uit Doesburg omgekomen toen een vrachtauto frontaal tegen zijn auto botste. De vrachtwagenchauffeur wilde een voorsorterende auto ontwijken en stuurde naar links, waarbij hij in botsing kwam met de tegemoet komende auto van het slachtoffer. '

's-GRAVENHAGE - De 82-jarige W. J. Metselaar is maandagmiddag in zijn woonplaats om het leven gekomen. Toen hij op de fiets reed, werd hij aangereden door een auto. Getuigen verklaarden de politie dat de bestuurster van de auto door rood licht zou zijn gereden.

's-GRAVENZANDE - Dinsdagavond 6 juli om half acht wordt er een openbare raadsvergadering gehouden in het gemeentehuis. De agenda telt 21 punten, waaronder de volgende voorstellen: het verlenen van een subsidie in de kosten van het restaureren van de toren van de Herv. Kerk in de Langestraat, het wijzigen van de tarieven van de Westlandhal, het garanderen van twee geldleningen en een geldlening aan het Sportfondsenbad.

HELLEVOETSLUIS - De gemeenteraad heeft zijn fiat gegeven aan het aantrekken van een opbouwwerker. De raad was in 1975 in principe al akkoord gegaan met een opbouwwerker, maar nu heeft de gemeente zich ook nog garant gesteld voor de kosten van de opbouwwerker, voorzover die door middel van subsidies niet door de overheid gedekt zullen worden.

HOOGVLIET — Door de deelgemeenteraad is gekozen voor een bouwvorm van gestapelde eengezinswoningen voor het middengebied grenzend aan de Boomgaardhoekseweg, Laning en Kinheim. Als de Provinciale Planologische Dienst en de gemeente Rotterdam geen bezwaar maken tegen deze bouwvorm, zal snel met de bouw kunnen worden begonnen.

HOORN —In het Noordhollandse plaatsje Berkhout is maandagavond de 22-jarige Paul pijpers uit Medemblik bij een botsing om het leven gekomen. Op de E10, tussen Hoorn en Purmerend, bij de afslag Avehorn, reed hij met zijn auto frontaal tegen een tegenligger. Het slachtoffer was bij het oprijden van de E10 door nog onbekende oorzaak op de linker weghelft gekomen. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder van de tweede auto raakte lichtgewond, aldus de rijkspolitie.

HUISSEN — Maandagmiddag is de zesjarige Aleida Johanna Peters bij het oversteken - door een auto aangereden en daarbij omgekomen. Het meisje stak op de stadswal in haar woonplaats achter een voor een rood verkeerslicht staande auto over.

OUDERKERK AAN DE IJSSEL — Het in maart van dit jaar door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan „IJsseldijk Noord I" is door Gedeputeerde Staten gedeeltelijk goedgekeurd. Vanaf 9 juli {Jta 9 augustus ligt dit plan ter gemeentesecretarie voor alle belanghebbenden ter inzage. Zij die destijds bezwaren bij de gemeenteraad indienden, kunnen zich thans na van plan en voorschriften kennis te hebben genomen tijdig met hun bezwaren tot de kroon wenden.

ROTTERDAM - B. en W. hebben het plan de stad opnieuw in te delen in vijftien wijken, de vier bestaande deelgemeenten niet meegerekend. Het voorstel voor de nieuwe indeling beoogt een verregaande decentralisatie van het gemeentelijk bestuur. De wijkgrenzen worden verlegd om eenheden te krijgen van ongeveer 30.000 inwoners, die zelf hun wijkraden kiezen.

ROTTERDAM — Een reeds langbestaande ruzie om een vrouw was maandagmiddag aanleiding voor een schietpartij op de Westkruiskade. De twee schutters werden allebei gewond. W. P. werd, na voor een schotwond in zijn hand te zijn behandeld gearresteerd. F. S. werd ter observatie in het Dijkzigtziekenhuis opgenomen. Zijn toestand is niet ernstig.

SINT ANNALAND — Op woensdag 7 juli zal er in Sint-Annaland een diamanten echtpaar zijn. Het is dan op die dag zestig jaar geleden dat Dingenus Jan Duijzer trouwde met Adriana Scherpenisse. Beide oudjes genieten nog een uitstekende gezondheid. De bruidegom is 81 jaar en roevrouw Duijzer-Scherpenisse is 80 jaar. Het jubilerend echtpaar heeft drie kinderen, zeven kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Ue heer Duijzer is jarenlang notabel van de Hervormde Kerk geweest.

TIEL — Het recreatieschap Lingêgebied gaat voorstellen doen om te komen tot aanleg van picknickplaatsen, wandelpaden, ruiterpaden en parkeerplaatsen door het gehele Lingêgebied en het recreatiecentrum De Meent. Met de gemeenten Beesd, Buren, Buurmalsen, Deil en Geldermalsen en in mindere mate Zoeten is hierover al positief overleg geweest. De details moeten nog nader worden uitgewerkt, waarbij iedere plaats zijn eigen problemen op moet lossen.

VLEUTEN/DE MEERN — De 35-jarige mej. M. W. van der Blom uit Leiden is maandagmiddag in Haarzuilens (gem. Vleuten-De Meern) om het leven gekomen. Zij zat in een auto, waarvan de bestuurder te snel een bocht wilde nemen. De auto vloog uit de bocht en kwam tegen een boom terecht. De bestuurder werd niet ernstig gewond.

VOORNE-PUTTEN — Voor 1 september van dit jaar zullen de gemeenten op Voome-Putten een gemeenschappelijke regeling moeten aangaan voor de woonwagencentra. Het ligt in de bedoeling dat deze woonwagencentra geplaatst worden in Spijkenisse met 20 staanplaatsen, Hellevoetsluis met 10 staanplaatsen, Barendrecht met 4 staanplaatsen en in Rhoon met 2 staanplaatsen.

ZWIJNDRECHT - Gisteren is de heer F. R. Mecklenfeld, administratief beambte aan de christelijke LTS te Zwijndrecht overleden. De begrafenis zal plaatsvinden donderdag aanstaande op de Algemene Begraafplaats.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Regiosnippers

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken