Bekijk het origineel

Engelse en Portugese droogtemaatregelen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Engelse en Portugese droogtemaatregelen

Britten zuinig met water

2 minuten leestijd

LONDEN/LISSABON — Terwijl delen van Engeland te lijden hebben van de ernstigste droogte in 250 jaar maakte de regering vrijdag bekend dat het met spoed een wetsontwerp bij het parlement zal indienen dat de plaatselijke overheden machtigt tot het rantsoeneren van drinkwater.

De nieuwe wet wil om te beginnen paai en perk stellen aan het besproeien van sportvelden en het wassen van auto's. In sommige gebieden is dit jaar nog maar een derde van de gemiddelde hoeveelheid regen gevallen en in het zuiden bevatten de drinkwaterbekkens; nog maar de helft van de normale hoeveelheid. Londen heeft voldoende water, maar de autoriteiten hebben gewaarschuwd dat het waterleidingnet wel erg zwaar wordt beproefd onder het enorme watergebruik. „De leidingen en pompen werken op hun maximale capaciteit en als daardoor een van de hoofdleidingen bezwijkt zit zeker een kwart miljoen mensen minstens twee dagen zonder water", verklaarde een woordvoerder van het waterleidingbedrijf. De meteorologen voorspellen voor Engeland aanhouden van de hittegolf.

Portugal

Ook als gevolg van de droogte zal met ingang van maandag in Portugal de levering van elektriciteit gedurende anderhalf uur per dag worden gestaakt. Een uitzondering wordt gemaakt voor het openbaar vervoer en de ziekenhuizen. De autoriteiten hebben tot deze maatregel besloten omdat het water in de stuwmeren voor elektrische centrales bedenkelijk is gezakt. Om het elektriciteitverbruik te beperken zullen de televisie uitzendingen niet langer dan tot elf uur 's avonds mogen duren, hetgeen een bekorting van ongeveer een uur betekent. Ook op de straatverlichting zal worden bezuinigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Engelse en Portugese droogtemaatregelen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken