Bekijk het origineel

Libisch vliegtuig gekaapt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Libisch vliegtuig gekaapt

1 minuut leestijd

TUNIS — Een of meer personen die zeggen dat zij behoren tot een Libische verzetsbeweging hebben dinsdag een Boeing 707 van Libische luchtvaartmaatschappij gekaapt toen deze op weg was van TVipoli naar Benghazi. Zij zouden zonder succes hebben getracht de machine aan de grond te laten zetten in Tunis, aldus is door de politie aldaar bekendgemaakt.

De autoriteiten te Tunis hebben geweigerd de machine te laten landen en ook de landingsbanen te hebben geblokkeerd.

Hierop was het vliegtuig dat een niet bekend aantal passagiers aan boord had, doorgevlogen naar Algerije. De kapers zouden behoren tot een beweging die gekant was tegen het regime van het staatshoofd Kadaffl. Zodra de Boeing 707 was verdwenen werd het verkeer op het vliegveld van Tunis weer normaal.

Algerije heeft tenslotte toch toestemming tot landen gegeven. De machine is op een militair vliegveld neergezet. Dit is officieel in Algiers meegedeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Libisch vliegtuig gekaapt

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken