Bekijk het origineel

„Verdronkene

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Verdronkene" keek naar eigen „redding"

1 minuut leestijd

HARDERWIJK — Onbewust van de onrust die hij had veroorzaakt heeft de 20-jarige student Jan Kole uit Harderwijk maandagavond op het Flevostrand staan toekijken naar twee boten van de rijkspolitie uit Lelystad die op het Veluwemeer naar hem aan het dreggen waren.

Het was de particuliere reddingsbrigade op dit strand, die na zes uur een bundeltje kleren op het strand aantrof, dat op dat tijdstip al door bijna iedereen was verlaten. Enkele jongelui in de buurt deelden mede dat zij de eigenaar van de kleren om vier uur 's middags het water hadden zien ingaan en dat zij hem daarna miljoen meer terug hadden gezien.

Daarop alarmeerde de brigade de rijkspolitie van Lelystad, die terstond met vier man naar Harderwijk toog om van daaruit met een speedboot en een rubberboot naar de verdwenen zwemmer te gaan dreggen. Intussen ontfermde de reddingsbrigade zich over het achtergelaten bundeltje kleren. Er was ongeveer een uur verstreken toen de student, die elders op het strand had liggen lezen, lichtelijk onthutst een der leden van de brigade aanklampte met de mededeling dat hij zijn kleding kwijt was. Het misverstand over zijn verdwijning was toen meteen opgelost.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

„Verdronkene

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken