Bekijk het origineel

Leiden nog steeds zorg over Boekovsky

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Leiden nog steeds zorg over Boekovsky

1 minuut leestijd

LEIDEN — Naar aanleiding van berichten volgens welke de gezondheid van Vladimir Boekovsky de laatste weken ernstig achteruit zou zijn gegaan, heeft het college van bestuur van de Leidse universiteit in een brief aan de Sovjet-Russische partijleider Leonid Breznjev er andermaal op aangedrongen de 33-jarige Russische dissident toestemming te verlenen zijn studie in de biologie in Leiden voort te zetten.

Het college herinnert er in zijn brief aan dat de eerste uitnodiging reeds op 14 december 1972 werd gedaan, maar dat deze en andere stappen tot dusver niet het gewenste resultaat hebben gehad.

In zijn brief deelt het Leidse college van bestuur mee dat volgens berichten op de televisie en in de pers familieleden van Boekovsky al enige tijd geen antwoord op hun brieven hebben ontvangen en daarom vrezen dat hij wellicht niet meer in leven is. We zouden zeer dankbaar zijn, aldus het college, indien wij op het punt van Boekovsky's gezondheid gerustgesteld zouden kunnen worden.

Het college van bestuur van de Leidse universiteit heeft minister Van der Stoel van Buitenlandse zaken, verzocht te bevorderen dat de brieven met betrekking tot Boekovsky eindelijk door de Sovjet-Russische autoriteiten worden beantwoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Leiden nog steeds zorg over Boekovsky

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken