Bekijk het origineel

Zorgen over tekort bij streekvervoer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Zorgen over tekort bij streekvervoer

2 minuten leestijd

<br />

ARNHEM — De gezamenlijke provinciale besturen maken zich grote zorgen over de manier waarop de minister van verkeer en waterstaat zich voorstelt tot beheersing van de tekorten bij het streekvervoer te komen. Zij hebben deze verontrusting geuit in een zojuist verzonden brief aan de bewindsman.

Daarin staat onder andere dat aanpassingen van het voorzieningsniveau aan de actuele vraag niet te aanvaarden gevolgen voor het streekvervoer zal hebben. De provincies schrijven verder dat vanuit hun verantwoordelijkheid voor het voorzieningsniveau in de provincies en in het bijzonder voor de dunner bevolkte gebieden, zij zich ernstige zorgen maken over het te voeren beleid van de minister van verkeer en waterstaat.

De minister heeft de provincies namelijk voorgesteld om ter voorkoming van nog grotere tekorten bij het streekvervoer, de tarieven tussentijds te verhogen en het aanpassen van het voorzieningsniveau. De provincies zijn vierkant tegen het aanpassen van het voorzieningsniveau; zij willen dan maar liever de tarieven aanpassen. Zij vinden het beter om het openbaar vervoer aan te bieden tegen een wat hogere prijs dan de gelegenheid tot gebruik hiervan totaal weg te nemen. Want een belangrijke functie van het openbaar streekvervoer is gericht op het leefbaar houden van de kleine kernen.

De blijvende bevolking van die kleine kernen mag volgens de provincies niet worden „gediscrimineerd" door het openbaar vervoer weg te nemen. Hierdoor zou ook gemotiveerde druk kunnen worden uitgeoefend op verbetering van het wegenstelsel om met eigen vervoer die communicatie in stand te kunnen houden. Mede ook voor het slagen van het spreidingsbeleid is de aanwezigheid van goed streekvervoer een wezenlijke infrastructurele voorwaarde, aldus de brief van de gezamenlijke provincies.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Zorgen over tekort bij streekvervoer

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken