Bekijk het origineel

Burgeroorlog gaat onverminderd door

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Burgeroorlog gaat onverminderd door

2 minuten leestijd

NICOSIA — Door Arabische bemiddelaars is dinsdag getracht in Libanon - een staakt-het-vuren tot stand te brengen, maar van christelijke zowel als islamitische zijde werd gemeld dat de strijd in het noorden van het land heviger was  geworden.

Zoals gewoonlijk maakt de ene partij bekend terreinwinst te hebben geboekt en wordt dit prompt door de andere tegengesproken. offers heeft geëist sedert de gevecnten begonnen, nu 15 maanden geleden. Nauwkeurige gegevens waren evenwel niet bekend.

Zeker is evenwel dat er gevochten wordt, na een aanval van christelijke zijde, bij Chekka en andere plaatsen die liggen aan de verkeersweg van Beiroet naar Tripoli in het noorden.

Bij het Palestijnse kamp van Tel Zaatar, ten oosten van Beiroet, duurde de strijd dinsdagmorgen nog voort. Het wordt nog steeds door Palestijnen verdedigd tegen christelijke troepen die het offensief haast twee weken geleden hadden ingezet.

Op de verdedigers na is het kamp leeg. Eens huisden er 20.000 Palestijnse vluchtelingen.

Slachtoffers

Via radio-uitzendingen uit Beiroet en elders is dinsdag vernomen dat de burgeroorlog de laatste 48 uur meer slacht

Er zou thans ook weer zwaar worden gestreden bij Aley, een 15 kilometer ten oosten van Beiroet. Naar men zegt is het offensief daar en elders in de buurt ingezet door linkse Libanese afdelingen als „antwoord" op de christelijke aanval op Tel Zaatar.

In Beiroet wordt het leven voor de bewoners van dag tot dag moeilijker. Al vele dagen beschikt men er niet over electriciteit en water, de meeste bakkerijen hebben nauwelijks genoeg meel in huis om voort te kunnen. Suiker is schaars, ingeblikte levensmiddelen zijn haast niet meer te krijgen en de prijzen op de zwarte voedselmarkt stijgen tot enorme hoogten. De ziekenhuizen hebben een groot tekort aan medicamenten en bepaalde instrumenten. De telefoon- en telexverbindingen van Beiroet met de buitenwereld zijn verbroken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Burgeroorlog gaat onverminderd door

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken