Bekijk het origineel

Prof. Zach. Anthonisse nam afscheid van Nijmegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Prof. Zach. Anthonisse nam afscheid van Nijmegen

GROOT KENNER OOSTERS CHRISTENDOM

2 minuten leestijd

De Nijmeegse theoloog pater dr. Zacharias Anthonisse OFM Cap. heeft dezer dagen afscheid genomen van de Katholieke Universiteit als hoogleraar in de geschiedenis van het Christelijk Oosten, de Oostere liturgie en bet Oosters kerkelijk recht. Prof. Anthonisse — in de wandel pater Zacharias genoemd — werd in 1948 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de theologische faculteit van de Nijmeegse universiteit<br />

In 1959 werd aan zijn leeropdracht nog het Russische toegevoegd. Prof. Anthonisse heeft zijn ambt neergelegd in verband met zijn professoraal emeritaat (in mei jl. werd hij 70).

Pater Zacharias, in 1906 in Haarlem geboren, studeerde in Rome en promoveerde in de dertiger jaren. Vijf jaar was hij verbonden aan het herenigingwerk onder Russische Orthodoxen in Estland. De oorlog verbrak evenwel dit werk en daarna wijdde hij zich aan archiefonderzoek en studie. Voordat hij naar Nijmegen kwam, trok hij zich in 'Beieren het lot aan van Russische vluchtelingen.

De hoogleraar, een pater Minderbroeder Capucijn, is o.m. ook hoofdredacteur van het tweemaandelijke tijdschrift „Pokrof", dat gewijd is aan Rusland en zijn christendom.

Hij leidde ook het nog altijd gezaghebbende boek van Walter Kolarz over „Godsdienst in de Sowjet-Unie" in en heeft diverse publicaties over het Oosterse christendom op zijn naam staan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Prof. Zach. Anthonisse nam afscheid van Nijmegen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken