Bekijk het origineel

Friezen maken nu vlees uit melkeiwit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Friezen maken nu vlees uit melkeiwit

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN — De Coöperatieve Condensfabriek Friesland is erin geslaagd rechtstreeks uit melkeiwit een vleesprodukt te maken. EEG-landboowcommissaris Lardinois heeft in Leeuwarden de eerste portie corned beef geproefd. De nieuwe vinding kan op langere termijn toepassingsmogelijklieid voor melkeiwit betekenen. Zo deelde C.C.F.-directeur mr. G. Hepkema mee.

Men heeft voor het nieuwe produkt reeds in verschillende landen octrooi aangevraagd en verkregen, onder andere in de Verenigde Staten, Japan, Engeland, Frankrijk, België, Argentinië en Nederland. Het idee om rechtstreeks uit melkeiwitten vlees te maken is afkomstig van oud-directeur D. Bouwes. De smaak van dit nieuwe produkt zou beter zijn dan het kunstvlees dat tot nu toe op de markt is en dat uit sojabonen wordt gemaakt.

Overigens was de portie „corned beef', die de EEG-commissaris Lardinois proefde, niet helemaal afkomstig uit melkeiwitten. De helft van het produkt bestaat nog uit normaal vlees. De EEG-landbouwcommissaris was . naar Leeuwarden gekomen in verband met het veertigjarig bedrijfsjubileum van de heer B. Kuik, directeur merkartikelen binnenland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Friezen maken nu vlees uit melkeiwit

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken