Bekijk het origineel

Israël voorbereid op wraak terroristen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Israël voorbereid op wraak terroristen

„Oorlog is nog niet voorbij"

2 minuten leestijd

TEL AVIV — De Israëlische premier Rabin heeft naar vernomen wordt dinsdag op een vergadering van zijn partijbestuur gezegd, dat „de oorlog tegen het terrorisme niet voorbij is" en dat nu moet worden nagegaan waaruit de toekomstige tactiek ertegen zal moeten bestaan.<br />

Op dezelfde vergadering zou de minister van transport hebben gezegd dat hij de regeringen van Frankrijk, België, Griekenland, de VS en andere landen had gevraagd „de veiligheidsmaatregelen in hun vliegtuigen en op hun vliegvelden te verscherpen". Rabin zou hebben gezegd dat er op de Europese luchthavens „geen voldoende veiligheidsmaatregelen waren getroffen" voor vliegtuigen die het zwaar-beschermde Ben Goerion-vliegveld verlieten. In de VS waren volgens hem die maatregelen veel doeltreffender. In Europa, dat kwam er nog bij „coördineerden Arabische terroristen hun sabotage- activiteiten met de Baader- Meinhofbende en die van Carlos", aldus de premier. Israël heeft de controle aan zijn grenzen en in het land aanzienlijk versterkt voor het geval van een vergeldingsactie van Palestijnse extremistische organisaties. De autoriteiten sloten dinsdag de mogelijkheid niet uit dat er wraak zou worden genomen voor de Israëlische commando-actie op het Oegandese vliegveld van Entebbe op zondag jl. De woordvoerder van een Palestijnse groepering in Damascus had reeds gedreigd met het vermoorden van Israëlische gijzelaars „bij de volgende gelegenheid". Intussen stellen Groot-Brittannië en Frankrijk bij de Verenigde Naties en het internationale Rode Kruis pogingen in het werk om de vrijlating van de 75-jarige mevrouw Dora Bloch in Oeganda te verkrijgen. Zij behoorde tot de gijzelaars van de Franse luchtbus maar was voor de Israëlische bevrijdingsactie voor een operatie aan de keel in een ziekenhuis in de Oegandese hoofdstad Kampala opgenomen. Mevrouw Bloch is een in Israël woonachtige Britse.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Israël voorbereid op wraak terroristen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken