Bekijk het origineel

Administratiegebouw en laboratorium in de as

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Administratiegebouw en laboratorium in de as

Felle brand in Apeldoorn

2 minuten leestijd

APELDOORN — Een felle brand heeft woensdagavond het laboratorium en het administratiegebouw van het psychiatrisch ziekenhuis Josephstichting aan de Deventerstraat volledig in de as gelegd.

De brand is ontstaan in het laboratorium, dat' midden op het uitgebreide stichtingsterrein is gelegen. Dit houten gebouw, opgetrokken op een stenen fundament, stond spoedig in lichter laaie, door het brandend materiaal dat zich hierin bevond. Er deden zich enkele ontploffingen voor, welke echter geen gevaar voor de omgeving opleverden.

Een paviljoen recht tegenover het brandende gebouw werd ontruimd en de patiënten werden evenals die van een ander paviljoen in de" nabijheid naar een ander gebouw overgebracht. De ontruiming veriiep zonder enige paniek. Het aanwezige personeel en het externe, dat met spoed werd opgeroepen verrichtte daarbij uitstekend werk.

Groot alarm

De Apeldoornse brandweer, die met groot materieel snel op het stichtingsterrein aanwezig was, bestreed de vuurzee met twaalf stralen. Er werden drie autospuiten gebruikt, alsmede eigen materiaal van de stichting.

De administratie, die in hetzelfde gebouw was gevestigd, bleef niet gespaard, want het vuur tastte ook deze ruimte aan, waardoor veel waardevolle gegevens verloren gingen. Gelukkig beschikt men in elk paviljoen ook over de gegevens van de patiënten; alleen de financiële gegevens werden een prooi van de vlammen.

Na ongeveer drie kwartier was men de brand meester, maar de nablussing duurde nog lange tijd in de nacht voort. Nadat het vuur onder controle was, •if brandweercommandant Heinen toemming om de geëvacueerde pa1 .>;nten weer naar hun paviljoens terug te laten gaan. De brand trok enorme belangstelling en was tot ver in de omtrek zichtbaar. De aangerichte schade kon nog niet exact worden vastgesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Administratiegebouw en laboratorium in de as

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken