Bekijk het origineel

Suarez vormt nieuwe regering voor Spanje

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Suarez vormt nieuwe regering voor Spanje

1 minuut leestijd

MADRID — Premier Suarez heeft woensdagavond een nieuwe Spaanse regering gevormd. De premier heeft dit In Madrid aan verslaggevers medegedeeld toen hij op weg ging om koning Juan Carlos oflïcieel van de formatie op de hoogte te stellen.

Volgens een onofficiële lijst, gepubliceerd door Spaanse persbureaus, bestaat het nieuwe kabinet uit conservatieve christendemocraten, regeringsambtenaren en overgeblevenen uit de oude regering. In de nieuwe regering hebben de toonaangevende hervormers, die weigerden aan te blijven met de nieuwe premier, geen zitting. Suarez is er kennelijk niet in geslaagd een overeenkomst te bereiken met de linkse oppositie voor de steun van de linkerzijde bij het doorvoeren van het hervormingsprogramma. Suarez zou bij het volbrengen van zijn formatie nog „wat tijd gerekt hebben" in de hoop op een compromis met de oppositie.

Marcelino Oreja, een onder-secretaris op het ministerie van buitenlandse zaken, is benoemd tot minister van buitenlandse zaken, hij wordt beschouwd als een van de meest liberale personen in het nieuwe kabinet. Suarez heeft negen leden van het oude kabinet gehandhaafd. Onder hen bevinden zich de hoofden van land-, zee- en luchtmacht en de vice-premier van defensie, luitenant-generaal Diaz y Mendivil.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Suarez vormt nieuwe regering voor Spanje

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken