Bekijk het origineel

Geen subsidie meer voor de Kath. Jeugdraad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geen subsidie meer voor de Kath. Jeugdraad

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Staatssecretaris Meijer van CRM heeft een delegatie van de Katholieke Jeugdraad laten weten, dat zij binnenkort een brief kunnen verwachten met de mededeling, dat de KJR vanaf 1 januari niet meer op subsidie kan rekenen. De algemene secretaris van de KJR, Wilbert Willems, zei „zeer teleurgesteld" te zijn over het gesprek met de staatssecretaris.

Staatssecretaris-Meijer had de delegatie van de KJR voor een gesprek uitgenodigd om te bezien of de subsidie, die twee jaar geleden aan de KJR als experiment is gegeven, verlengd zou worden. Volgens Wilbert Willems heeft de delegatie een duidelijk overzicht gegeven van de werkzaamheden van de KJR, vergezeld van meer dan honderd adhesie-betuigingen van vormingscentra, jeugdpastores, RK organisaties en mensen uit de onderwijswereld.

Staatssecretaris Meijer verklaarde daarop, dat hij niet overtuigd is van de onmisbaarheid van de KJR. Hij is bovendien van mening, dat de KJR te weinig mensen bereikt. Ook bracht hij bezwaren naar voren tegen de bestuurlijke formule, waarover de KJR, aldus Willems, juist erg tevreden is.

Na afloop van het gesprek heeft staatssecretaris Meijer de KJR laten weten, dat hij binnenkort naar alle waarschijnlijkheid de KJR geen subsidie meer zal verlenen. Volgens Willems zal de KJR nu kontakt opnemen met de RK kerkprovincie voor een eventuele subsidie. Ook overweegt de KJR tegen de komende beslissing in beroep te gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Geen subsidie meer voor de Kath. Jeugdraad

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken