Bekijk het origineel

Uitbreiding Hoogovens is volgens leden van OR „niet onmogelijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Uitbreiding Hoogovens is volgens leden van OR „niet onmogelijk"

3 minuten leestijd

IJMUIDEN — De gekozen leden van de ondernemingsraad van Hoogovens IJmuiden BV onderschrijven na zorgvuldige afweging het beleidsstandpunt van Gedeputeerde Staten — zij het onder een aantal voorwaarden — dat een uitbreiding van de produktiecapaciteit van Hoogovens van 8 min tot ca. 11 min ton ruw staal per jaar „niet onmogelijk is", zo heeft de ondernemingsraad van Hoogovens aan het personeel meegedeeld.<br />

Op twee hoorzittingen zullen de gekozen leden van de ondernemingsraad hun overwegingen, die hebben geleid tot het innemen van dit standpunt, nader toelichten. In de ,,Nota van Uitgangspunten voor het Amsterdam-Noordzeekanaalgebied" kwamen Gedeputeerde Staten van Noord-Holland vorig jaar tot de uitspraak dat een uitbreiding van Hoogovens niet onmogelijk zou zijn, mits aan een aantal strikte voorwaarden zou kunnen worden voldaan.

Werkgroep

Een gemengde ambtelijke Werkgroep Onderzoek Uitbreidingsmogelijkheden Hoogovens IJmuiden maakte een intensive studie van de nationale en regionale belangen en gevolgen van een door Hoogovens aangegeven „denkmodel". De werkgroep zei in haar begin dit jaar verschenen rapport dat zij bij de studie niet op overwegende bezwaren tegen de capaciteitsuitbreiding van 8 naar ca. 11 min ton ruw staal in de jaren 1980-1985 is gestuit. Hoogovens moet bij de verwezenlijking van het project echter aan belangrijke voorwaarden, o.m. het milieu betreffende, voldoen. Bij de presentatie van het rapport zei de directie van Hoogovens dat van de totale investeringen van het uitbreidingsproject (ƒ 6,5 tot ƒ 7,- miljard) 10 à 15 pct zou worden bestemd voor milieufaciliteiten.

Opgeschoven

Hoogovens heeft nog geen concrete streefdatum voor het begin van de uitbreiding, maar schoof wel het oorspronkelijke beginjaar 1985 op tot rond 1990 als gevolg van de recessie. De Industriebond NVV liet later weten alleen akkoord te gaan met de voorgenomen uitbreding wanneer aan een groot aantal voorwaarden op het gebied van de werkgelegenheid en het milieu zou worden voldaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Uitbreiding Hoogovens is volgens leden van OR „niet onmogelijk

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken