Bekijk het origineel

Middelweg in beheer van Moordrecht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Middelweg in beheer van Moordrecht

2 minuten leestijd

MOORDRECHT — De gemeenteraad van Moordrecht heeft nogal wat moeite gehad met het voorstel van b. en w. de Middelweg van het hoogheemraadschap Schieland in eigendom, beheer en onderhoud over te nemen.

De heer Saarberg (PvdA) wilde in het overdrachtscontract de clausule opnemen waarin de tijdige start van de aanleg van het rijwielpad langs deze weg wordt verzekerd. Met de heer Gort (Prot. Chr.) was hij tegenstander van verbreding van de brug over de Ringvaart. Wethouder Vis zei in zijn antwoord dat voor 1 januari aan het werk zal worden begonnen wil er 75% subsidie in de kosten van de aanleg van het rijwielpad worden verkregen. Ook hij zag niet zoveel in verbreding van de brug, maar meende wel dat er voor de voetganger een veiliger oplossing moet komen. „De provincie" antwoordde hij op een vraag van de heer Van Meteren (VVD) „heeft geen behoefte aan overneming van de weg omdat het een invalsweg voor Moordrecht betreft".

„We staan met de rug tegen de muur", oordeelde de heer Gort. Ook vond hij dat onder de gegeven omstandigheden het hoogste was uitgehaald. Tenslotte werd met 5 tegen 4 stemmen het voorstel aangenomen.

De raad ging verder akkoord met de verkoop van het raadhuis en het Genestethuis. Bij de rondvraag werd b. en w. verzocht bij het gemeentebestuur van Gouda ernstige bezwaren in te brengen tegen sluiting van de Goudse veemarkt. Ook de gemeenteraad van Moordrecht acht sluiting niet in het belang van de regio. B. en w. zullen het Goudse gemeentebestuur een uitvoerige brief sturen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Middelweg in beheer van Moordrecht

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken