Bekijk het origineel

„Waar liefde woont

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Waar liefde woont".

1 minuut leestijd

<br />

Christus' Bruid wordt een vreedzame Sulamith genaamd, wel niet vreedzaam met de duivel, de wereld, de zonde en de dwaling, maar met de zonen en de dochteren van hetzelfde huisgezin.

O treurvolle dagen, dat Juda en Efraïm elkander zo benijden en benauwen, en daarom is de Heere van ons geweken. Hij toch woont alleen waar liefde woont; de een werpt de oorzaak op de ander, maar zij vloeit alleen voort, omdat er zo weinig ware, innerlijke gemeenschap met de Heere bestaat. Was Jezus' Sulamith als een Maria aan Zijn voeten om door Hem gezegend te worden, dan zouden wij ook tot een onderlinge zegen kunnen zijn en geestelijke vrede, liefde en gemeenschap kunnen oefenen gelijk ons de Heilige Geest zo allerduidelijkst leert in 1 Joh. 1:3.

E. Fransen ("De Kostelijke Bruidsschat")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

„Waar liefde woont

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken