Bekijk het origineel

Regio-Snippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Regio-Snippers

7 minuten leestijd

DEN HELDER - In Den Helder worden op 23, 24 en 25 juli de nationale vlootdagen gehouden. De Koninklijke Marine verzorgt op die dagen onder andere demonstraties van kikvorsmannen die uit helikopters springen en weer worden opgepikt met motorboten, een luchtshow van patrouille-vliegtuigen en rondvaarten op en bezoeken aan schepen van de marine. Ook het korps mariniers verzorgt enkele evenementen, die eveneens gratis toegankelijk zijn, aldus de Marinevoorlichtingsdienst.

ERMELO — In de nacht van donderdag op vrijdag is de 26-jarige B. Kamminga uit Apeldoorn om het leven gekomen. In een bocht naar links hield de man met zijn auto teveel links, waardoor hij in een droge sloot geraakte. Hij werd uit zijn auto geslingerd en kwam onder het voertuig terecht. Het slachtoffer overleed ter plaatse, aldus een mededeling van de rijkspolitie.

GOES — Het college van b. en w. zal in de raadsvergadering van 16 september a.s. met een voorstel komen over het al dan niet aanwijzen van een terrein voor groothandel met als nevenactiviteit detailhandel. De CGG-raadsleden M. Loeve en J. P. G. van Ooyen hadden het college vorige maand gevraagd om een dergelijk terrein aan te wijzen. Daarbij ging het hen erom, een zo optimaal mofielijk vestigingsklimaat in Goes te scheppen.

GOUDA - Op de Westerkade zal door middel van Ven doorgetrokken gele streep een eenzijdig parkeerverbod worden ingesteld. Het parkeren hier ter plaatse in de plantsoen.stroken zal onmogelijk worden gemaakt door het plaatsen van palen. De stukjes plantsoenstrook dienen naar mening van het college van b. en w. ook in de toekomst te worden gehandhaafd.

GOUDA — De commandant van de brandweer heeft het college van b. en w. een overzicht toegezonden van de toestand van de logiesgelegenheden voor buitenlandse werknemers per 1 april 1976. Naar aanleiding van deze rapportage heeft het college besloten dat het pension Rozendaal 6 moet worden gesloten en dat aanschrijvingen moeten worden gericht aan een aantal pensions, met als doel het treffen van verbeteringen.

HELLEVOETSLUIS - In Hellevoetsluis heeft men het gemeentelijk rampenplan gereed. Het dient als informatiebron voor de burgemeester die samen met een zogenaamde beleidsstaf bij calamiteiten aan de hand van het rampenplan kan optreden. Door de ligging van Hellevoetsluis ten opzichte Van de industrie in met name het Europoort- Botlekgebied sluit men eventuele calamiteiten niet uit.

KLOETINGE — Woensdag is de 74-jarige C. S. uit Goes door een verkeersongeval om het leven gekomen. Op 'de kruising rijksweg 258-Kapelsevveg verleende C. S. op zijn snorfiets geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door de 32-jarige P. H. uit Kapelle. Kort na aankomst in het ziekenhuis is C. S. overleden.

MOORDRECHT - In het Posthuis vierden de heer L. van Vliet en mevrouw A. Oosterom woensdag het feit dat zij zestig jaar geleden in de echt werden verbonden. De heer Van Vliet is erg actief geweest in de vakbond. De receptie was erg druk bezocht. Ook de wethouders Vis en Spelt kwamen feliciteren.

OUD-BEIJERLAND - Op het terrein van de dienst gemeentewerken zal nog deze week een proefstrook worden voltooid, van de in te richten winkelpromenade Oostdijk-Molendijk. De strook bestaat uit sierstraatwerk. enkele bloembakken, verlichting en een zitbank. Het gemeentebestuur stelt iedereen in de gelegenheid de proefstrook ter plaatse te bezichtigen. Eventuele op- of aanmerkingen worden graag tegemoet gezien.

OUD-BEIJERLAND - In de vakature F. L. M. Spit is tot lid van de gemeenteraad benoemd mevrouw W. J. C. Littooij-Brian. Mevrouw Littooij heeft de benoeming inmiddels aangenomen. Ze maakt deel uit van de VVD-fractie en is hiermee het tweede vrouwelijke raadslid van de gemeente.

ROTTERDAM — Het dagelijks bestuur van Rijnmond denkt er vooralsnog niet aan de Bemisse geschikt te maken als vaarverbinding tussen de Brielse Maas en het Haringvliet ten behoeve van de pleziervaart. De redenen hiertoe zijn dat een deel van het karakter van het recreatiegebied moet worden prijsgegeven en dat de kosten voor het maken van een doorvaartroute te aanzienlijk zijn.

ROTTERDAM - Vijf onderwijzers van de Polderkwartierschool in Rotterdam worden overgeplaatst naar vijf andere scholen voor basisonderwijs. B. en w. hebben hiertoe besloten. Tussen de vijf en het schoolhoofd was onlangs een conflict ontstaan. Bedoeling was dat alle leerkrachten om beurten als hoofd zouden optreden. Het schoolhoofd stemde hiermee in maar werd later door de inspectie op de vingers getikt. Hij koos uiteindelijk in het belang van de school de zijde van de inspectie wat hem door het vijftal kwalijk werd genomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Regio-Snippers

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken