Bekijk het origineel

Kampeerders mijden omgeving Arnhem

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kampeerders mijden omgeving Arnhem

Schrik zit er in

2 minuten leestijd

ARNHEM — Na de grote bosbrand van woensdag in het natuurgebied bij Arnhem, blijven de kampeerders weg. De drie grootste campings (camping „Arnhem", camping „De Hoge Veluwe" en camping „Warnsborn") zien nauwelijks nog kampeerders naar hun terreinen komen.

De campings „Arnhem" en „De Hoge Veluwe", die het dichtst, maar toch nog enkele kilometers van de brand zijn gelegen, worden zelfs geconfronteerd met voortijdige vertrekkende kampeerders.

Volgens de heer C. Aardema, exploitant van camping „Warnsborn", zijn er op zijn camping woensdag en donderdag slechts twaalf nieuwe kampeerders bijgekomen tegen 188 op precies dezelfde dagen van vorig jaar. Bij de andere — grotere campings liggen de bezoekcijfers in ongeveer dezelfde verhouding. Hoewel de campings geen direct gevaar hebben gelopen zit de schrik er toch in. „Volkomen ten onrechte, omdat de brand geheel onder controle is. Er wordt nu permanent gewaakt en het verbrande gebied ligt heel ver van de campings", aldus de heer Aardema.

De campinghouders hebben met de Arnhemse politie de afspraak gemaakt, dat bij eventuele nieuwe branden direct zal worden gewaarschuwd.

Het wegblijven van de kampeerders schrijven de campinghouders ook toe aan de afsluiting van de wegen en de afritten van de rijksweg. Men mist zo de doorgaande wegen en daarmee ook de aanwijzingsborden die met pijlen naar de campings leiden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Kampeerders mijden omgeving Arnhem

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 9 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken