Bekijk het origineel

Gethsémané

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gethsémané

1 minuut leestijd

<br />

Het toppunt van des Heilands zieleliijden ontmoeten wij in Gethsémané, waar die sterke Leeuw uit Juda's stam als een worm in het stof kruipt, onder de erf- en dadelijke schuld van Zijn beminde Bruid, die Hij als Zijn eigen op Zich had genomen, maar welke Hem ook van Zijn Vader als Zijn eigen schuld was toegekend.

Nu de dadelijke prijs der voldoening werd geëist, kwam de Borg onder het ondragelijke gevoel van de vreselijke toorn Gods vanwege Zijn geschonden deugden en gekwetste majesteit. Hij leed onder de donderende vloeken van een vurige en overtreden wet, de vergiftige en zielsdoorsnijdende pijlen des satans, en onder een dadelijk gevoel van de eeuwige weeën en pijnen der hel, zodat de Zone Gods, de Schepper van hemel en aarde bloed begint te zweten, dat als uit Zijn aderen uitberstte en op de aarde liep.

O geliefden! deze bodemloze vernedering zal eerst in de eeuwigheid recht bewonderd worden.

E. Fransen („De Kostelijke Bruidsschat")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Gethsémané

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken