Bekijk het origineel

Kerkelijk contact met Molukkers intensiveren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kerkelijk contact met Molukkers intensiveren

Dr. LEIMENA UIT JAKARTA :

1 minuut leestijd

OEGSTGEEST — Op uitnodiging van de Hervormde en de Gereformeerde zending heeft dr. Leimena uit Jakarta een bezoek aan ons land gebracht en vrienden en kerkelijke instanties ontmoet.

Hij heeft er bij de Nederlandse kerken op aangedrongen het contact met de Molukse Kerkelijke groeperingen in Nederland te intensiveren.

Dr. J. Leimena (71), die enkele weken met zijn vrouw in ons land verbleef, is arts en werkte voor en tijdens de tweede wereldoorlog op West-Java in kerkelijke ziekenhuizen. Hij is zelf afkomstig uit de Molukken en was van 1945 tot 1966 met korte onderbrekingen minister van Volksgezondheid en vice-premier van de Indonesische regering. Bij alle conflicten tussen beide landen is hij steeds contact met Nederlandse vrienden blijven onderhouden.

Nu heeft hij in ons land er de nadruk op gelegd dat overal ter wereld behoefte is aan christen leiderschap dat de vragen van deze tijd onder ogen durft zien. Voor wat Nederland betreft wees hij erop dat verschillen in maatschappelijke positie, in politiek inzicht, nimmer een verhindering mogen zijn voor contact tussen christenen en kerken. Zijns inziens zal het. contact met de Molukkers in ons land van verschillende groeperingen (nog) meer moeten worden nagestreefd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Kerkelijk contact met Molukkers intensiveren

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken