Bekijk het origineel

Kerknieuws in 't kort

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kerknieuws in 't kort

2 minuten leestijd

<br />

• Op 5 augustus zal de landelijke zendingsdag van de Gereformeerde Zendingsbond in de Nederlandse Hervormde Kerk gehouden worden. Het is de 65e zendingsdag. Ze wordt gehouden in het Rijsenburgse bos te Driebergen, de ingang is aan de Arnhemse Bovenweg. De dag begint om 10.00 uur.

Ds. J. de Lange uit Huizen spreekt het openingswoord: „Wij kunnen niet laten te spreken". Ds. C. A. Korevaar uit Rotterdam spreekt over ,,Een kleine Psalm — een wereldwijd werk". Ds. J. Maasland uit Barneveld heeft als thema van zijn toespraak: „Eens komt de grote zomer", terwijl drs. M. D. Geuze van Plateau-Kenya, een van de met verlof zijnde zendingsarbeiders, zal spreken over „Ontwaak noordenwind".

Na de middagpauze vertelt de heer P. Boer uit Veenendaal een jeugdverhaal over „Een rijke maar toch arme herdersjongen", ds. J. Vroegindewey uit Katwijk aan Zee spreekt over „In Zijn Naam". Namens de aanwezige zendingsarbeiders zal 's middags ook nog spreken ds. W. J. Bouw, terwijl ds. A. Vroegindewey uit Veenendaal de middag besluit met „En wij zaaien voort".

 • Op zaterdag 28 augustus houden de vrienden van „Bewaar het pand" weer een ontmoetingsdag voor het Noorden van het land. Die dag zal gehouden worden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Kampen. Sprekers zijn de predikanten G. Blom, D. Slagboom, R. Kok sr, H. van Leeuwen, M. C. Tanis en H. C. van der Ent.

• Het Gereformeerd Landelijk Jeugdcomité (uit de kringen van de Geref. Kerken Vrijgemaakt buiten verband) organiseert ter opening van het nieuwe verenigingsseizoen een drietal landelijke „Bijbelstudieweekends". Ze worden gehouden van 27 tot 29 augustus in Schoonloo, van 3 tot 5 september in Vierhouten en van 10 tot 12 september in Den Haag. Naar aanleiding van de studiebijeenkomsten verschijnt deze zomer bij het GLJC een brochure over leiding geven en methode van Bijbelstudie.

• Op donderdag 22 juli wordt in Garderen een regionale zendingsmiddag gehouden door de GZB in de Herv. Kerk ter plaatse. Sprekers zijn ds. Tj. de Jong, plaatselijk predikant, ds. H. van der Post uit Bergambacht, ds. J. H. Cirkel uit Woudenberg en ds. J. Catsburg uit Katwijk aan Zee. De bijeenkomst begint om 14.00 uur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Kerknieuws in 't kort

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken