Bekijk het origineel

Samenwerking tussen NCB en AKZO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Samenwerking tussen NCB en AKZO

1 minuut leestijd

ARNHEM — De directies van Norrlands Skogsaegares Cellulosa AB (NCB) en Akzo Consumenten Produkten BV in Nederland hebben overeenstemming bereikt over samenwerking in de Edet-groep, zo is bekendgemaakt.

NCB neemt 49 procent van het aandelenkapitaal van de Edet-groep over, waarvan het hoofdbedrijf is gevestigd in Zweden met produktiebedrijven en/of verkoopkantoren in Nederland, Denemarken, West-Duitsland, Engeland en Frankrijk.

De samenwerking wordt aangegaan op basis van volledige deelgenootschap. De rechten van de minderheidsparticipant zijn volledig gegarandeerd. Beide partijen hebben een optie op het aandelenpakket van de partner in de Edet-groep.

Aan de samenwerking ligt de toenemende concentratie in de pulp- en papierindustrie van de twee maatschappijen ten grondslag.

Voor Akzo geldt bovendien dat hiermede de concurrentiepositie van Lilla Edets Papperbruks AB en haar internationale vestigingen wordt versterkt. Het belang van NCB bij deze samenwerking is gelegen in de continuïteit van zijn pulpleveranties, terwijl tevens toegang wordt verkregen tot de zich uitbreidende tissue-markt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Samenwerking tussen NCB en AKZO

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken