Bekijk het origineel

Beurs vriendelijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Beurs vriendelijk

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - BIJ opening van de Amsterdamse effectenbeurs aan het begin van de nieuwe beursweek is de recentelijk ongeanimeerde stemming verdwenen. De zeer vaste stemming in Wall Street, waardoor de Dow Jones-index weer door de magische 1000-grens schoot, bleek een goede stimulans voor het Damrak. Bij iets meer activiteit stegen de koersen, als gevolg van hoofdzakelijk lokale vraag, over een breed front:

Bij de internationals was Kon. Olie met een openingswinst van f 1.10 op f 130.70 favoriet, gevolgd door Unilever, die 70 cent hoger noteerde op f 124.20. Hoogovens was 40 cent in herstel op f 52.60. Akzo en Philips liepen hierbij iets ten achter. Philips opende een dubbeltje hoger op f 30.40, terwijl Akzo onveranderd op f 40.20 werd verhandeld.

De bankaandelen waren prijshoudend. De stemming op de scheepvaartmarkt was bij kalme handel eveneens vriendelijk. Van Ommeren was f 1 in herstel op f 227 en NSU en HAL ieder 50 cent op resp. f 107.10 en f 90.50. KNSM noteerde onveranderd f 125.

Het aandeel KLM was favoriet bij de lokale belegger, zo werd vernomen. Door deze lokale vraag opende dit fonds f 2.30 hoger op f 119.80 en haalde daarmee het vrijdag opgelopen verlies vrijwel in. Heineken moest f 1.20 afstaan op f 148.20en Nat. Nederlanden 30 cent op f 88.40.

Op de staatsfondsenmarkt blijft de stemming door diverse factoren vriendelijk. Bij kalme handel en redelijke omzetten stegen de koersen. Het succes van de nieuwste staatslening, verhoging van de afgifteprijzen van pandbrieven, het niet storend werken van de aangekondigde f 100 min winsfgebonden obligatielening van Thyssen-Bornemiza en het niet op komst zijn van een grote emissie, waren allemaal stimulansen voor deze sector, zo werd op de vloer vernomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Beurs vriendelijk

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken