Bekijk het origineel

Wetsontwerp voor milieuhygiëne

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Wetsontwerp voor milieuhygiëne

Kabinet akkoord

3 minuten leestijd

<br />

De ministerraad is vrijdag akkoord gegaan met het ontwerp van wet algemene bepalingen milieuhygiëne. Het ontwerp zal voor advies aan de Raad van State worden gezonden.

In het wetsontwerp worden geregeld de coördinatie bij aanvragen van beschikkingen en inspraak en beroep ten aanzien van beschikkingen gegeven. De regeling heeft tot doel een beter samenspel te bereiken tussen de overheidsinstanties die op het gebied van de milieuhygiëne bij het verlenen van vergunningen betrokken zijn. De regeling bevordert een gecoördineerde behandeling van met elkaar samenhangende aanvragen voor eenzelfde inrichting. De coördinatie kan zowel het stadium van het vooroverleg over als dat van de behandeling van de aanvraag betreffen.

Uniformering

Met de regeling voor inspraak en beroep wordt uniformering en verbetering van de inspraak- en beroepsmogelijkheden en verbetering van, de doelmatigïfeeidivan de procedure ten, aanzien van beschikkingen beoogd. Hiertoe wordt één uniforme regeling voorgesteld voor het geven van bepaalde beschikkingen krachtens verschillende wetten op het gebied van de milieuhygiëne. Deze kennen op het ogenblik onderling afwijkende regelingen. Ook ten aanzien van het beroep tegen beschikkingen vindt uniformering van de geldende regelingen plaats. In het wetsontwerp wordt aan de inspraak van de zijde van de bevolking een ruime plaats toebedeeld onder meer door grotere openbaarheid te geven aan de stukken die voor de beoordeling van een aanvraag om een beschikking van belang zijn, aldus het kabinet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Wetsontwerp voor milieuhygiëne

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken