Bekijk het origineel

Egypte ontvangt noodkreet Arafat

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Egypte ontvangt noodkreet Arafat

Palestijnen staan er hopeloos voor

3 minuten leestijd

CAIRO — De Palestijnse guerrillaleider Arafat heeft verklaard dat de positie van zijn strijdkrachten in Libanon verslechtert. Hij deed een beroep op Egypte om binnen 48 uur tussenbeide te komen.

Het persbureau voor het Midden Oosten Mena maakte bekend dat Arafat's verzoek vervat was in een boodschap aan Sayed Marei, voorzitter van het Egyptische parlement. Arafat zei in zijn boodschap dat de Egyptenaren na volgende week niet meer hoeven in te grijpen, het zou dan al te laat zijn.

Het is de derde maal binnen een week dat Arafat zich tot Egypte wendt voor hulp. Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat dit land inderdaad militair tussenbeide zal komen.

In de tang

In zijn boodschap van zondag zei Arafat dat zijn troepen geen brandstof meer hebben en ,,volledig in de tang zitten. De situatie verslechtert en is erger dan u zich voor kunt stellen". „Wij verwachten een speciaal initiatief van uw zijde", zo voegde hij hieraan toe.

De secretaris-generaal van de Arabische Liga, Riad, heeft zondag vanuit Caïro een beroep gedaan op de Arabische landen om zo snel mogelijk medicamenten en benzine naar Libanon te sturen omdat daar de situatie onhoudbaar aan het worden is. Riad voert in de Egyptische hoofdstad gesprekken met de permanente afgevaardigden van de verschillende Liga-lidstaten. Hij noemde de situatie in Libanon „zeer gevaarlijk".

Economische janboel

Volgens een schatting die zaterdag is gemaakt door de Internationale Federatie van Arabische Vakverbonden in Cairo heeft de burgeroorlog in Libanon tot nu toe een schade aan 's lands economie van ongeveer 60 miljard Libanese ponden toegebracht.

Door de burgeroorlog zitten 270.000 Libanese arbeiders zonder werk. Het is 85 procent van het potentieel aan handarbeiders in het land. De burgeroorlog heeft geleid tot het vertrek uit Libanon van 125.000 man technisch geschoold personeel en 700.000 middenstanders zijn erdoor van huis en haard verdreven. Verder zijn 300.000 Syrische werknemers die in Libanon een baan hadden, naar hun vaderland teruggekeerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Egypte ontvangt noodkreet Arafat

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken