Bekijk het origineel

Limburg ontstemd over militaire hulp

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Limburg ontstemd over militaire hulp

Kosten veel te hoog

2 minuten leestijd

ECHT — Limburg te niet te spreken over de hoge kosten voor de hulpverlening aan gedupeerde landbouwers door de marine.

Ing. L. Horsmans uit Echt, lid van GS van Limburg, verklaarde: „Dat noem ik geen hulp meer. Dat hoeft voor mij niet. Alle respect voor de Bescherming Bevolking. Die instantie brengt ƒ 50 in rekening voor de eerste dag en ƒ 25 voor elke volgende. De marine daarentegen berekent ƒ 350 voorrijkosten en verder ƒ 70 per uur. Dit laatste bedrag is inmiddels verlaagd tot ƒ 40, maar dat is nog te gek voor pompen die ongebruikt in magazijnen staan opgesteld".

Volgens ing. Horsmans zal het provinciaal bestuur van Limburg deze hoge kosten niet betalen. Hij vindt dat hierover op korte termijn overleg moet plaatsvinden met het ministerie van defensie.

Hij zei vertrouwen te hebben in de minister van Landbouw. Hopelijk slaagt die erin om het hoge kostenprobleem met zijn collega van Defensie op te lossen.

Subsidie

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond heeft zondag besloten om een verzoek te richten tot het college van GS en een garantiesubsidie aan te vragen van ƒ 100.000. Dit verzoek, aldus ing. Horsmans, zal het college van GS serieus bekijken. Ook in 1974 heeft de provincie geldelijke steun geboden. Toen waren agrarische bedrijven gedupeerd door wateroverlast, nu door hitte. Het betrof toen een bijdrage in de transportkosten van machines die van elders moesten komen om hulp te bieden. De eventuele steun van de kant van het provinciaal bestuur behoort evenwel niet aangewend te worden om de te hoge rekening van defensie té betalen, aldus ing. Horsmans.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Limburg ontstemd over militaire hulp

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken