Bekijk het origineel

Strategie voor het arbeidsmarktonderzoek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Strategie voor het arbeidsmarktonderzoek

Ministerraad publiceert:

3 minuten leestijd

DEN HAAG — De ministerraad heeft vrijdag de nota „de Strategie van het Arbeidsmarktonderzoek" gepubliceerd. Deze nota Is uitgebracht door de stuurgroep arbeidsmarktonderzoek, die door minister Trip van Wetenschapsbeleid was Ingesteld.

Dit nationale programma dient ter bevordering van de coördinatie van het onderzoek aan instellingen van wetenschappelijk onderzoek, alsmede ter onderbouwing van het overheidsbeleid. In de nota van de stuurgroep wordt de richting van het arbeidsonderzoek aangegeven. Er zal, volgens de regering, bij de uitwerking tot een onderzoekprogramma in hoofdlijnen, rekening moeten worden gehouden met een passende afstemming op vraagstukken die voor het beleid belangrijk zijn. In dit verband acht de regering nader overleg met de raad voor de arbeidsmarkt gewenst.

Probleemvelden

Het onderzoek zal in ieder geval drie grote probleemvelden bevatten.

 1. onderzoek gericht op de analyse van de ontwikkeling van het arbeidsaanbod naar omvang en samenstelling,

 2. onderzoek gericht op de analyse van de ontwikkelingen in de vraag naar arbeid en

 3. onderzoek gericht op de onevenwchtigheden op de arbeidsmarkt.

Daarnaast zal ter verkrijging van inzicht in de samenhangen van de verschillende aspecten een kernmodel worden ontwikkeld. Nagegaan zal worden, in hoeverre dit model gekoppeld kan worden aan modellen van het Centraal Planbureau. Gelijktijdig aan de ontwikkeling van het kernmodel zal de coördinatie van het arbeidsmarktonderzoek ter hand worden genomen, omdat dat voor het beleid op korte termijn van belang is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Strategie voor het arbeidsmarktonderzoek

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken