Bekijk het origineel

PSP verontwaardigd over loonmaatregel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

PSP verontwaardigd over loonmaatregel

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — Het partijbestuur van de PSP is verontwaardigd over de voorlopige loonmaatregelen van het kabinet Den Uyl. Het PSP-partijbestuur ziet in de maatregelen aanleiding een kamerdebat aan te vragen. Dat staat in een zaterdagmiddag uitgegeven verklaring.

In de weigering van met name de PVDA ziet het PSP-partijbestuur ,,een ontoelaatbare afwijzing van de gerechtvaardigde verlangens, zoals die zijn geformuleerd door de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV)".

Het partijbestuur doet een beroep op alle kamerleden van PVDA, PPR en CPN die zich tegen de voorgenomen loonmaatregelen zeggen te keren om gezamenlijk de vijftien handtekeningen bijeen te brengen die nodig zijn om een spoeddebat in de Tweede Kamer over de loonmaatregelen te krijgen.

De solidariteitsverklaringen van de VVD aan het adres van de vakbeweging noemt het partijbestuur van de PSP ,,volksverlakkerij". Het partijbestuur van de PSP zegt de Nederlandse vakbeweging steun en solidariteit toe bij de acties, zoals onlangs in de havens van Amsterdam en Rotterdam, die ongetwijfeld de komende tijd zijn te verwachten, aldus het PSP-partijbestuur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PSP verontwaardigd over loonmaatregel

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken