Bekijk het origineel

De Heilige Doop

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

De Heilige Doop

1 minuut leestijd

<br />

„En Jezus, gedoopt zijnde, is terstond opgeklommen uit het water, en zie, de hemelen werden Hem geopend. En hij zag de Geest Gods nederdalen gelijk een duif, en op Hem komen. En zie, een stem uit de hemelen, zeggende: Deze is mijn Zoon, mijn Geliefde, in Dewelke Ik mijn welbehagen heb" (Matth. 3 :16,17).

Ziet, welk een grote heerlijkheid de doop heeft, ook hoe groot een zaak hij is, daar toen Christus gedoopt was, de hemel zich opende, de Vader Zijn stem liet horen en de Heilige Geest nederdaalde, niet ais een spooksel maar In de vorm en in de gedaante van een natuurlijke duif.

Wanneer de doop een menselijk werk ware, zo zouden zulke hoge dingen hier niet geschied zijh. God, Vader, Zoon en Heilige Geest staan nog dagelijks bij ons, dopen bij ons.

Luther

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

De Heilige Doop

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken