Bekijk het origineel

Vervoersbond CNV wijst acties af

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vervoersbond CNV wijst acties af

1 minuut leestijd

UTRECHT De bedrijfsgroep watervervoer van de vervoersbond CNV heeft in brieven aan haar leden, werkzaam in de havens, laten weten acties in welke vorm dan ook, die de bedoeling hebben het werk te onderbreken, bij voorbaat af te wijzen.

De Vervoersbond hoopt, dat na de „politieke actie van donderdag 1 juli j.l." (toen er op initiatief van de vervoersfederatie NVV/NKV werd gestaakt in de havens-) geen nieuwe acties zullen volgen en dat alle werknemers zich zullen houden „aan de regels van de parlementaire democratie". Anderzijds hoopt de Bond, dat op 1 januari 1977 de economie zich voldoende heeft hersteld, zodat dan vrije CAO-onderhandelingen weer mogelijk zullen zijn. Bij voorbaat stelt de Bond zich op het standpunt, dat de bestaande indexeringsregelingen, zoals deze in de cao's zijn vastgelegd, dan onverkort van kracht moeten zijn. Omwille van de huidige, moeilijke sociaal-economische situatie, waarin regering en volk zich bevinden, is de Vervoersbond bereid om de donderdag afgekondigde loonmaatregel te accepteren en om daarmee de bestaande indexeringsregelingen voor dit jaar buiten werking te stellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Vervoersbond CNV wijst acties af

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken