Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Executie huurlingen rechtmatig"

Angolese minister

1 minuut leestijd

<br />

Nieuw Delhi — Luis de Almeido, directeur-generaal van voorlichting in Angola, heeft zich maandag gericht tegen de Britse en Amerikaanse protesten na de executie in Loeanda van vier huurlingen. "Er is recht gedaan", zei hij in Nieuw Delhi, waar hij een Angolese delegatie leidt naar de conferentie van ministers van voorlichting van de niet-gebonden landen.

Volgens De Almeido is uit het proces gebleken dat de huurlingen toegang hadden tot de salons die bestemd waren voor prominenten, toen zij in Londen en Brussel uit het vliegtuig stapten. Hoe kan men dergelijke faciliteiten verlenen aan degenen die de bevrijdingsbewegingen gaan bestrijden en mensen gaan doden, zo vroeg hij.

Overigens was hij verheugd over de aanwezigheid van Cubaanse troepen in zijn land. Hij meende dat zij er zouden blijven zolang Angola dat zou wensen en Cuba daartoe bereid zou zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken