Bekijk het origineel

Den Uyl stelde CNV teleur

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Den Uyl stelde CNV teleur

1 minuut leestijd

UTRECHT — Het verbondsbestuur van het CNV heeft minister-president Den Uyl gisteren een telegram gestuurd waarin het verbazing en teleurstelling uitspreekt over de algemene termen waarin de heer Den Uyl zich vorige week vrijdag, met name in het NOS-joumaal, over de vakbeweging heeft uitgelaten.<br />

„Het is u bekend", aldus het telegram, „dat het CNV een loyaal standpunt heeft betreffende het loonbesluit van het kabinet omdat het aan de bestrijding van werkloosheid en inflatie grote prioriteit toekent". De premier is daaraan volgens het CNV voorbijgegaan door te doen alsof de vakbeweging in Nederland alleen uit de FNV bestaat. ,,Daarmee negeert u gevoelen van een groot deel van de werknemers in ons land. Het is mede namens hen, dat wij tegen uw houding ernstig protesteren", aldus het telegram. CNV-voorzitter J. Lanser zei desgevraagd, dat het CNV het onjuist vindt, dat de minister vrijdag sprak over een breuk met „de" vakbeweging die „vlees van zijn vlees" is. Het CNV heeft er volgens Lanser recht op, dat zijn positie en standpunt ook door de premier worden erkend, "zeker waar het CNV in feite de basis heeft gelegd voor de loonmaatregel".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Den Uyl stelde CNV teleur

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken