Bekijk het origineel

Amerikanen komen in Europa oefenen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Amerikanen komen in Europa oefenen

NA VO-activiteiten

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Tussen 22 en 25 augustus zullen ongeveer duizend Amerikaanse landmachtmilitairen aankomen op Schiphol. Vandaar gaan zij per bus naar Vlissingen waar hun materieel per schip wordt aangevoerd.

In de periode van augustus tot oktober zullen de met „Reforger" overgekomen eenheden deelnemen aan twee NAVO-oefeningen en twee oefeningen van de Amerikaanse troepen in Europa. In het kader van een serie oefeningen die in de NAVO- en nationaal verband onder de verzamelnaam „Autumn Forge" wordt gehouden. Het gaat hierbij om een serie najaarsoefeningen van land-, zee- en luchtstrijdkrachten van de NAVO-lidstaten, die daaraan in wisselende samenstelling deelnemen. De „Autumn Forge"-oefeningen zijn gericht op de mobiliteit van eenheden en hun directe inzet op plaatsen waar dat nodig is.

Opvang

Bij de opvang in Nederland verzorgt de Koninklijke Landmacht de bevoorrading met voedsel en brandstof en regelt in samenwerking met de marechaussee de verplaatsing over de weg door Noord-Brabant en Limburg. Landmacht en marine verschaffen beiden onderdak aan de duizend Amerikanen. Respectievelijk in Middelburg en Vlissingen. Eind oktober keren de „Reforger"-eenheden rechtstreeks vanuit de Duitse bondsrepubliek naar de Verenigde Staten terug.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Amerikanen komen in Europa oefenen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken