Bekijk het origineel

Contract F16 vandaag getekend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Contract F16 vandaag getekend

Ook werk voor Daf-Trucks

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Vertegenwoordigers van de Amerikaanse vliegtuigenfabriek van General Dynamics en van de vliegtuigenfabriek FokkerA/Vereinigte Flugtechnische Werke hebben in het Congresgebouw in Den Haag het contract getekend dat beide fabrieken hebben afgesloten over de bouw van de door General Dynamics ontworpen F-16-straaljager.

Dit subcontract vormt een onderdeel van het voorlopige contract dat de regeringsvertegenwoordigers van de Verenigde Staten, België, Denemarken, Noorwegen en Nederland vorig jaar juni hebben getekend over de bouw van nagenoeg driehonderdvijftig straaljagers van dit type voor de luchtmachten van de genoemde vier Westeuropese landen. Subcontracten tussen Westeuropese industrieën en General Dynamics en de Amerikaanse vliegtuigmotorenfabriek van Pratt and Whitney volgen nog. Daarna zal het officiële contract tussen de regeringsvertegenwoordigers van de VS en de vier Westeuropese landen worden ondertekend.

DAF-trucks

Een woordvoerder van DAF-trucks heeft maandag meegedeeld, dat ook dit bedrijf dinsdag in het Congres-gebouw in Den Haag een contract zal afsluiten over de bouw van de F-16-straaljager. DAF-trucks zal samen met het Amerikaanse Menasoo zorgen voor de bouw van de landingsgestellen van de F-16. Daf-Trucks zal 400 landingsgestellen bouwen, waarmee een bedrag van 70 miljoen gulden is gemoeid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Contract F16 vandaag getekend

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken