Bekijk het origineel

Regio-snippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Regio-snippers

9 minuten leestijd

<br />

AALST — Doordat de 11-jarige Jan Hobo met zijn rijwiel plotseling de weg overstak, werd hij gegrepen door een personenauto. Deze werd bestuurd door de heer L. Struijck. Met een dubbele beenbreuk en een diepe vleeswond werd de jongen naar het ziekenhuis in Den Bosch vervoerd.

 AMSTERDAM — De 52-jarige J. Heidinga is maandagmiddag overleden aan de gevolgen van een bedrijfsongeval op de NDSM-werf in Amsterdam- Noord, 's Morgens was hij door nog onbekende oorzaak op een van de hellingen bekneld geraakt tussen een vijf ton wegende scheepssectie en een werktreintje.

APPINGEDAM — Maandagmiddag heefit zich een verkeersongeval voorgedaan waarbij de 38-jarigè J. P. Vogel uit die plaats is omgekomen. Het slachtoffer reed op de Farmsumerweg op de fiets, toen een vrachtwagen frontaal op hem inreed. De fietser werd op slag gedood.

BRUINISSE — De inbrekers op Schouwen-Duiveland schijnen het de laatste tijd voornamelijk op watersportartikelen te hebben voorzien. Werd vorige week uit de showroom van de heer P. van Duivendijk aan de Vissershaven te Bruinisse een buitenboordmotor ontvreemd ter waarde van ƒ2.000, in het afgelopen weekend werd voor ongeveer ƒ 25.000 aan goederen gestolen bij Peeks Yachting, een zaak in watersportartikelen op de Aquadelta jachthaven in Bruinisse.

BUREN — De 66-jarige notaris H. de Haas van Dorsser gaat met pensioen. De in Nieuwe Tonge geboren notaris is 21 jaar in Buren gevestigd. De reden die notaris De Haas opgeeft voor zijn Pensionering is dat hij niets meer voelt voor de als maar terugkomende werkzaamheden, die hij al zolang heeft verricht. Op 24 juli zal hij in het Burense Jeugdhuis aan de Rodeheldenstraat afscheid nemen van zijn relaties. De heer De Haas van Dorsser gaat zich in Luxemburg vestigen.

DWINGELO — In de gemeente Dwingelo (Dr) is maandag de 19-jarige Harm Nijboer uit Gieterveen (Dr.) om het leven gekomen toen hij onder de tractor terecht kwam waarmee hij reed. De tractor sloeg om toen deze aan de binnenkant van een bocht in de berm terecht kwam waar betonnen palen lagen.

HAZERSWOUDE — De tweede jaarmarkt wordt gehouden op 26, 27 en 28 augustus aanstaande. De organisatie van dit festijn, dat wordt gehouden in het dorp, berust bij de activiteitencommissie van de middenstanders. Vorig jaar sloeg de jaarmarkt, mede door de geweldige gunstige weersomstandigheden, bij de deelnemers en publiek enorm aan.

HELLEVOETSLUIS — De gemeente heeft toestenfming gekregen van Gedeputeerde staten voor de bouw van een gemeentewerkplaats annex brandweergarage op een terrein bij de Smitsweg. Deze bouw kan beginnen met een overheidssubsidie van 1,6 miljoen gulden in het kader van de werkloosheidsbestrijding.

LEEUWARDEN - Maandagmiddag is op het IJsselmeer bij Makkum de 49-jarige Antonius R. Peters uit Lent (gem. Eist) verdronken. De man was samen met zijn zoon aan het spelevaren toen de boot op ongeveer één kilometer uit de kust in een slenk omsloeg. De man kon niet zwemmen en verdronk voor de ogen van zijn zoon.

MIDDELBURG — Van 17 juli tot en met 29 augustus 1976 zal in de vleeshal een'tentoonstelling worden ' gehouden van werken uit de collectie van het museum Van Bommel-Van Dam en de privécollectie van de heer en mevrouw Van Bommel- Van Dam te Venlo. De officiële opening zal geschieden op vrijdag 16 juli 1976 te 17.00 uur in de hal van het stadhuis door de heer P. K. van Daalen, directeur van het Zeeuws Museum.

ROTTERDAM — De gemeente wil volgend jaar bijna drieduizend woningen laten bouwen over zeventien projecten, verdeeld in tien woonwijken. Bijna driekwart van dit aantal, namelijk 2205 zal worden gebouwd en tenslotte 43 in de vrije sector. Van 170 woningen is nog niet bekend in welke sector zij zullen worden gebouwd.

ROTTERDAM — Bij de Maasvlakte Olie Terminal is het grootste tankschip dat ooit in Rotterdam aankwam, gemeerd om er 195.000 ton ruwe olie te lossen. De tanker Vassiliki heeft een lengte van 370 meter en kan 393.000 ton olie vervoeren. Vol beladen kan deze tanker echter niet in Rotterdam terecht. Vandaar dat een deel van de lading in Le Havre is gelost, deze haven kan wel dergelijke giganten ontvangen.

ROTTERDAM — Het Nederlands Economisch Instituut houdt het voor mogelijk dat er in de toekomst twee grote luchthavens rond Rotterdam zullen moeten worden gebouwd. Op middellange termijn denkt men aan een regionale luchthaven voor vrachtvervoer en intereuropees vervoer bij Dinteloord en op lange termijn denkt men dat Rotterdam zal worden gedwongen om een grote vrachtluchthaven op de Maasvlakte te bouwen. Dit alles staat in een rapport dat is uitgebracht aan het Rotterdamse gemeentebestuur'en de Kamer van Koophandel,

SIMPELVELD — Bij een inhaalmanoeuvre op rijksweg 76 (E-39) bij Simpelveld is maandagmiddag de 36-jarige J. P. L Grouls uit Kerkrade om het leven gekomen. Zijn echtgenote en 4-jarig zoontje, die bij hem in de wagen zaten, moesten zwaar gewond naar het ziekenhuis in Heerlen worden vervoerd. Het slachtoffer wilde een voor hem rijdende wagen inhalen en sloeg daarbij enkele malen over de kop.

TIEL — De Tielse middenstand gaat er bij alle mogelijke instanties op aandringen, de Prins Willem- Alexanderbrug, bij Tiel, tolvrij te maken. De Tielse winkeliers kunnen het namelijk maar al te goed merken dat de veerponten uit de vaart zijn. Het Maas en Waalse, winkelende publiek trekt niet meer in grote getale naar Tiel, maar geeft de voorkeur aan Nijmegen en Den Bosch. Een zegsman op de Tielse secretarie noemde de kansen voor de Tielse middenstand, in hun gevecht om een tolvrije brug, minimaal. Volgens hem zal de provincie de inkomsten van de brug, die toch al een een financieel blok aan het provinciale been is, niet kunnen missen.

WADDINXVEEN — Door de jeugdclub Together van de Hervormde Immanuëlkerkgemeente is een actie gevoerd ten behoeve van de woningbouwvoorziening in Nes Ammim in Israël. De actie bestond uit het verkopen van handdoeken, T-shirts en bouwstenen. De opbrengst geeft een bedrag te zien van 2500 gulden. Het geld zal worden bestemd voor dit zendingsproject.

ZETTEN — Donderdagavond om 20.00 uur zal het gerestaureerde orgel van de Hervormde kerk in gebruik worden genomen; medewerking verlenen ds. J. van de Ketterij en de organist Klaas J. Mulder. Er zullen werken gespeeld worden van Bach, Handel, Brahms, Dubois en een improvisatie van Klaas J. Mulder

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Regio-snippers

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken