Bekijk het origineel

„Ontdekken, zien en beleven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

„Ontdekken, zien en beleven"

Alblasserwaard en Vijflieerenlanden

3 minuten leestijd

AMEIDE Door burgemeester Wessels is een boekje „Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, ontdekken, zien en beleven" ten doop gehouden. Deze plechtigheid vond plaats in het historische raadhuis van Ameide, dat alleen voor historische doeleinden wordt gebruikt.

(Van onze correspondent)

Reeds enkele jaren leefde het plan om een meer toeristische beschrijving over de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden te doen verschijnen. Het is bekend, dat ruim 200.000 personen per jaar een bezoek brengen o.a. aan de Kinderdijkse molens. Ook andere bezienswaardigheden mogen zich verheugen in een toenemende belangstelling.

De toeristen en de streekbewoners gaan echter vaak ongewild voorbij aan de vele bijzondere monumenten, pittoreske plaatsjes en gaaf bewaard gebleven landschappelijk schoon. Ameide's drukkerij Crezée heeft er dan ook goed aan gedaan om het door de free-lance journalist Pieter A. Kerkwijk geschreven boekje uit te geven.

Rust

 Het boekje is netjes verzorgd en in een fris groen omslag gestoken. De pentekeningen van Fons Scheidelaar geven de rust, die in het gebied nog ruimschoots te vinden, fijnzinnig weer. Het boek is 102 pagina's dik en heeft een handig formaat, zodat het zich gemakkelijk in jaszak of dashboardkastje laat meenemen.

Naast de index van historische bezienswaardigheden is een streeklandkaart van flink formaat met drie uitgestippelde routes gevoegd. Met deze handleiding gewapend zal men ongetwijfeld veel ontdekken, waaraan men bij een oppervlakkig bezoek zeker achteloos voorbij zou gaan. De prijs van ƒ9,95 zal zeker geen beletsel behoeven te zijn om het mooie gebied te „Ontdekken, te zien en te beleven".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

„Ontdekken, zien en beleven

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken