Bekijk het origineel

BEURS MILD IN REACTIE.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

BEURS MILD IN REACTIE.

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - Mede onder invloed van de daling in New York heeft de Amsterdamse effectenbeurs woensdag bij opening een lichte reactie te zien gegeven. Als gevolg van de gepubliceerde conjunctuur test van het CBS over Juni (meer bedrijvigheid en orders en minder voorraden bij de industrie) bleven de koersverschillen bij kalme handel echter zeer beperkt.

Aan de recente hausse op de obligatlemarkt kwam een einde. Bij kalme handel daalde de koersen als gevolg van licht aanbod, veroorzaakt door toenemende geruchten over een op komst zijnde middellange lening. Een BNG-lening behoort tot de reële mogelijkheden zo werd op de obligatlemarkt gezegd.

De Internationals waren bij uiterst rustige handel licht verdeeld. Hoogovens trok f 0,20 aan tot f 52,50, terwijl Akzo hetzelfde bedrag verloor op f 40,50. Philips noteerde noteerde onveranderd f 30,70, terwijl Kon. Olie en Unilever leder f 0,10 moesten prijsgeven op resp. f 131 en f 124,20.

De bankaandelen waren licht verdeeld, met ABN f 0,50 hoger op f 305 enAmroBankf 0,20 lager op f 70,20. De scheepvaartsector was gemakkelijk. Heineken was f 0,80 in reactie opf 149.10 en Nationale Nederlanden f 0,20 op f 87,80.

KLM trok de aandacht met een koersverlies van f 4,30 op f 113,50 hoofdzakelijk door licht lokaal aanbod. Dit aanbod was het gevolg van een lagere notering in Wall Streef alsmede van een publikatie over een mogelijke actie van de KLM vliegers, zo werd in deze hoek vernomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

BEURS MILD IN REACTIE.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken