Bekijk het origineel

Weekstaat Ned. Bank

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Weekstaat Ned. Bank

1 minuut leestijd

<br />

AMSTERDAM — Dankzij de terugkeer van bankpapier, het verder in disconto geven van nog kortlopend schatkistpapier en voor het eerst sinds enige tijd (bescheiden) valuta-aankopen van de centrale bank hebben de banken de afgelopen week kans gezien naast de financiering van de wat verder vollopende schatkist voor ƒ 459 mln aan voorschotten af te lossen.

De voorschotten zijn echter niet langer duur: tegen een percentage van ongeveer 8 pct kon men het geleende geld tegen circa 6,5 pct gemakkelijk op de krappe markt kwijt. De inhoud van de schatkist nam verder toe met ƒ 109 mln tot ƒ 884 mln, hetgeen een positief verschil vormde van rijksbetalingen (onder meer van betalingen van sociale zaken) en belastingbetalingen. De geldmarkt zal echter voorlopig nog wel krap blijven, zo wordt uit marktkringen vernomen.

Een van de factoren voor de verdere ontwikkeling is, of er nieuwe buitenlandse belangstelling ontstaat voor de Nederlandse gulden. De Nederlandse Bank heeft het kasreservepercentage voor de week van 15 tot en met 21 juli onveranderd vastgesteld op nul.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Weekstaat Ned. Bank

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken