Bekijk het origineel

Zelfverlies

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zelfverlies

2 minuten leestijd

<br />

Het doel van 's Heeren beproevingen is om de luister van Zijn genade aan Zijn volk bekend te maken tot de prijs Zijner heerlijkheid; want wij lezen in de geestelijke onderwijzing in Jesaja 28, dat de Heere Zijn volk In de geestelijke landbouw komt te onderrichten. Want in het natuurlijke leert de ondervinding dat, als het welig koren te vroeg neergelegd en de bloesem door zonneschijn, winden en stormen er niet afwaait en verteerd wordt, dat dan de tarwe zijn rijkdom niet krijgt.

Smartvol verlies als iemand al zijn arbeid, ja al zijn kostelijke en met veel moeite verkregen huismeubelen, aan het vuur der beproeving ziet overgegeven!

O mij dunkt, ik kan mij niet voorstellen, dat iemand van zijn uitwendige goederen beroofd, zich zo smartelijk kan gevoelen als ik, toen de Heere mijn godsdienst van mij wegnam en al mijn voornemens en verwachtingen deed instorten. Maar door hemelse onderwijzing en verlichting des Heiligen Geestes leert nu de ziel alleen door ondervinding verstaan, dat de mond der waarheid zo bijzonder de nadruk gelegd heeft op een: Voorwaar! die zijn leven vindt, liefheeft en behouden wil, die zal hetzelve verliezen, maar die zijn leven haat en verliest die zal behouden worden. Zelfverlies is winst op Jezus' school.

E. Fransen („De kostelijke bruidsschat")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Zelfverlies

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken