Bekijk het origineel

Vee breekt los

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vee breekt los

1 minuut leestijd

GRONINGEN — De rijkspolitie Groningen krijgt een groeiend aantal meldingen binnen van losgebroken vee. In de nacht van zondag op maandag kwam een zevental meldingen binnen van in totaal zestig koeien en twee veulens die op de openbare weg liepen. Ook in voorgaande nachten kwamen meldingen binnen. Tot nu toe heeft de rijkspolitie kans gezien de uitgebroken dieren weer veilig binnen de omheining te krijgen. Een bromfietser werd lichtgewond toen hij met zijn brommer tegen een loslopende koe aenbotste.

De rijkspolitie acht het niet uitgesloten dat het vee uitbreekt op zoek naar voedsel. De weilanden leveren door de aanhoudende droogte te weinig voedsel op voor de dieren.

De rijkspolitie doet overal in de provincie een dringend beroep op de boeren die vee houden, om de afrasteringen van hun weilanden goed na te kijken, zodat het vee geen kans meer krijgt om de openbare weg op te lopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Vee breekt los

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken