Bekijk het origineel

Verenigde Staten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verenigde Staten

1 minuut leestijd

<br />

WASHINGTON — Amerikaanse lange-afstandbommenwerpers van het type B 52 maken thans regelmatig verkenningsvluchten over het gehele gebied, van de Atlantische Oceaan. Het ministerie van defensie deelde mee dat de zesmotorige toestellen in de lucht bijgetankt worden. Zij zijn daardoor in staat hun patrouillevluchten tot aan de kusten van West-Europa uit te breiden. De missies van de luchtmacht dienen als aanvulling van de verkenningsvluchten van de marine en zijn in overeenstemming met een beleid van „onderlinge steun van de Amerikaanse strijdkrachten". De B 52-toestellen zullen gestationeerd zijn op de normale bases van het strategisch opperbevel, maar zij zullen op hun Atlantische missies niet hun normale nucleaire strategische wapens dragen. Meegedeeld werd nog dat de vluchten enige dagen geleden begonnen zijn en periodiek, indien de situatie dat eist, zullen worden uitgevoerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Verenigde Staten

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken