Bekijk het origineel

Boekbespreking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Boekbespreking

2 minuten leestijd

<br />

„Verkiezing en verantwoordelijkheid", door ds. C. Harinck, uitgave Den Hertog BV, Utrecht, 162 blz., prijs ƒ 16,90.

In een tiental preken komt telkens nadrukkelijk het thema van Gods soevereine verkiezing en de menselijke verantwoordelijkheid voor al zijn daden, waardoor hij schuldig staat, terug. Telkens worden andere facetten van Gods rechtvaardigheid en niettegenstaande dat toch ook nog genadig handelen met de zondaren naar voren gebracht.

Dit boekje is ons zeer welkom. De auteur bewees de geschriften van Calvijn, Rutherford — die hem kennelijk zeer lief is — en anderen niet ongelezen gelaten te hebben. Toch wachten we nog altijd op een soortgelijke uitgave onder hetzelfde thema, maar dan aan de hand van de Dordtse Leerregels. Ze zijn onder ons echt te weinig bekend.

Ook hier vinden we een enkele drukfout, hoewel het boekje verder goed verzorgd is.

"Van kracht tot kracht", door ds. M. Blok, uitgave Den Hertog BV, Utrecht, 168 blz., prijs ƒ17,90, >

Kennelijk is dit „wekelijkse woord", een 52-tal meditaties van de jong gestorven ds. M. Blok — hij werd 51 jaar — al eerder in druk verschenen. Het voorwoord van ds. P. Blok, eveneens predikant in de Geref. Gemeenten, broer van de overledene is gedateerd 1963. Een aanduiding van dien aard ontbreekt evenwel in het boekje.

„De orde waarin zij werden gebundeld", zo schrijft P. Blok, „beoogde de orde van het kerkelijk jaar te volgen en de orde des heils zoals de Heilige Geest het ook Gods volk door het geloof doet oefenen". '

In deze bundel meditaties worden ongelovigen vermaand en degenen voor wie de verbergingen van Gods aangezicht smartelijker zijn dan alle verdrukking wordt de volheid van Christus lijdelijke en dadelijke gehoorzaamheid verkondigd, die in een afsnijdende weg geschonken en toegerekend wordt.

R

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Boekbespreking

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken