Bekijk het origineel

Intrede ds. F. Mallan te Rhenen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Intrede ds. F. Mallan te Rhenen

2 minuten leestijd

<br />

Na door ds. M. van Beek uit Opheusden 's middags bevestigd te zijn als predikant van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Rhenen met de woorden uit Jesaja 3 vers 10 en 11, deed ds. F. Mallan, gekomen van Vlaardingen, woensdagavond intrede met Psalm 119 vers 19.

Wie zichzelf zo snel aanbiedt om Jezus te volgen waar Hij ook heengaat begrijpt niet veel van Zijin werk. Maar degenen die Christus werkelijk leren volgen, zijn geroepen volk en leraars, moeten er iets van gaan inleven, aldus ds. Mallan, dat de vossen holen hebben en de vogelen des hemels nesten, maar dat zij hier vreemdeling zijn. „De vreemdeling op zijn pelgrimstocht", was het thema van ds. Mallans prediking.

De Rhenense predikant sprak ervan wat de vreemdeling belijdt en wat hij begeert. De belijdenis van het vreemdelingschap geschiedt alleen uit kracht van hartvernieuwende genade, door eeuwige verkiezing. Dat is genade aan helwaardige schepselen, van Christus vervreemd, geen hoop hebbende en zonder God in de wereld. Ik hoop dat er zulke vreemdelingen in Rhenen mogen zijn of onder onze bediening mogen komen, aldus ds. Mallan. Zulk een vreemdeling hebt u wel als leraar gekregen.

Het was Davids begeren dat de Heere Zijn Woord, de reisgids niet wilde toesluiten, dat Hij zich niet zou onttrekken. Ook onze ervaring is, aldus ds. Mallan, dat alleen in de weg van het gebed, door de hitte der verdrukking heen, opening verkregen wordt om de verborgenheden des geloofs te verklaren

Na de prediking richtte ds. Mallan zich in een uitgebreide toespraak tot bevestiger, catechisanten, gemeente, kerkeraad, koster, etc. Hij werd vervolgens toegesproken door ds. J. de Groot uit Rijssen namens de classis Oost, door de burgemeester van Rhenen, door ds. E. du Marchie van Voorthuysen namens de GBS, door ds. C. Smits namens de Mbuma-zending, door kandidaat A. van Straalen en door ouderling W. Verhoeks.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Intrede ds. F. Mallan te Rhenen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken