Bekijk het origineel

A. Provoost onderscheiden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

A. Provoost onderscheiden

Meliskerke

2 minuten leestijd

MELISKERKE — Deze maand was de heer A. Provoost uit Meliskerke 40 jaar ouderling in de Gereformeerde Gemeente ter plaatse. Hij werd indertijd bevestigd door wijlen ds. A. Verhagen, toen nog te Middelburg. In een bijzondere kerkdienst werd dit feit op vrijdag 9 juli herdacht. Na afloop daarvan kon burgemeester C. G. Boender namens het gemeentebestuur van Meliskerke de jubilaris de eremedaille in goud verbonden aan de Orde van Oranje Nassau uitreiken.

Ds. J. Driessen, predikant te Oostkapelle en consulent van Meliskerke sprak in de prediking naar aanleiding van Exodus 15 vers 2a: „De Heere is mijn kracht en mijn lied, Hij is mij tot een heil geweest".

Ouderling Provoost was diverse malen afgevaardigd naar de gen. synode. Hij was gedurende de jaren 1939-1941 en 1949-1966 tevens raadslid van de SGP. Sedert 1951 is hij ook voorzitter van de plaatselijke kiesvereniging. Verder was hij vijfendertig jaar bestuurslid van de Boazschool van de Geref gemeente, waarvan eenendertig jaar voorzitter. Tijdens de dertig vacante jaren van de veertig jaar die de Gereformeerde gemeente te Meliskerke bestaan heeft, hebt u mede het werk verricht wat eigenlijk op het terein van een predikant ligt, aldus de burgemeester.

Namens kerkeraad en gemeente sprak ouderling J. de Korte woorden van dank. Hij bracht daarbij in herinnering hoe de heer Provoost ook tijdens de moeilijke oorlogsjaren en evacuatie de verstrooide gemeente gediend heeft. ,Ouderling Provoost sprak een kort dankwoord uit en wees daarbij op de wonderlijke leiding Gods in zijn leven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

A. Provoost onderscheiden

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken