Bekijk het origineel

Dreigend watertekort in Groot-Brittannië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dreigend watertekort in Groot-Brittannië

Wet op verspilling op komst

2 minuten leestijd

LONDEN — De droogte in Groot-Brittannië de ergste van de laatste 50 jaar, duurt onverminderd voort en in een woensdag in het Lagerhuis ingediend wetsontwerp worden mensen die water verspillen met straffen bedreigd, bijvoorbeeld met het geheel afsluiten van de watervoorziening.

Met „verspilling" bedoelt de wetgever bijvoorbeeld het te veel of te overvloedig wassen van auto's en gebouwen en besproeien van tuinen en sportterreinen alsmede het vullen van zwembaden die nu nog leeg zijn.

Ingeval van het rantsoeneren of tijdelijk geheel afsluiten van de watervoorziening zullen de waterbedrijven de bevolking gaan voorzien door middel van tankwagens.

Bidden om regen

Op een persconferentie woensdag naar aanleiding van het wetsontwerp gehouden zei minister van planologie Silkin dat hij wachtte en hoopte op en bad om regen" en dat als de toestand nog erger werd landbouw, levensmiddelen verwerkende bedrijven en de industrie het sterkste zouden worden geholpen

Zelfs als het de komende winter normaal regent, aldus de minister dan zou de normale watervoorraad wellicht nog beneden peil kunnen blijven. „Maar", vroeg hij zich af, „wat beschouw je na zeker twee zeer droge jaren nog als normale regenval?"

In Londen was dinsdag voor het eerst in weken een paar milimeter regen gevallen. In Zuid-Engeland was in januari 1975 15 cm regen gevallen tegen nog geen 12,5 in 1976 tot nu toe.

België

Koning Boudewijn van België heeft woensdag een bezoek gebracht aan een aantal boeren in Wallonië om zich op de hoogte te stellen van de moeilijkheden die de boeren door de droogte ondervinden. De Belgische vorst vloog met een helikopter naar Buissonville waar hij op de boerderij van de heer Lecourtier ingelicht werd over de situatie in de landbouw en bij de veeteelt. Daarna sprak de koning in het gemeentehuis met boeren uit de streek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Dreigend watertekort in Groot-Brittannië

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken