Bekijk het origineel

Dorst tussen de rails

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dorst tussen de rails

2 minuten leestijd

UTRECHT — De hitte heeft ook voor spoorwegmensen zijn zon- en schaduwzijde, zo blijkt uit het NS-blad "De Koppeling" van deze week. De zon scheen voor hoofdconducteur Grootjans uit Amsterdam.

In de rubriek ingezonden stukken bedankt hij een collega NS-er die op het station van Lunteren in z'n vrije tijd aan de trein gekluisterde collega's van koele dranken voorzag.

Heel wat somberder zijn de ervaringen van hoofdconducteur Hendriks, eveneens uit Amsterdam. Hij doet het relaas van een naar vocht snakkende collega aan wie op het station in Utrecht een glas melk resoluut werd geweigerd. Hij had al enkele glazen naar binnen geslagen en om dan nog weer een glas te bestellen werd de restaurateur echt te gek. Hij vreesde dat er dan geen winst meer overschoot op een pak melk. Kort daarna werd de melk dan ook niet meer in grote glazen doch in kleine koffiebekertjes geserveerd.

Melk moet

Servex, de overkoepelende NS-dochter die stationsrestauraties en rijwielstallingen exploiteert, reageert kort en goed met de opmerking dat de stationrestauraties er zijn om de kost te kunnen verdienen. NS-ers kunnen koffie, melk en soep tegen speciaal tarief krijgen en hier en daar ook maaltijden. Doch voor karnemelk moeten de NS-ers de volle mep betalen. Alleen zeer lankmoedige exploitanten knijpen wel eens een oogje dicht. Maar wel is men verplicht de spoormannen "dienstmelk" te verstrekken, tegen een kwartje per glas. En net zoveel glazen tot de dorst is gelest. "Dienstmelk" moet. Elke dag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Dorst tussen de rails

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken