Bekijk het origineel

Limburg voor subsidie aan boeren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Limburg voor subsidie aan boeren

1 minuut leestijd

MAASTRICHT — De meeste leden van Provinciale Staten van Limburg zijn er voor dat de provincie een garantiesubsidie van ƒ 100.000 zal verlenen aan de door de droogte getroffen boeren. Dit blijkt uit een door de Regionale Omroep Zuid gehouden enquête, waarvan de uitslag woensdagavond is bekendgemaakt.

De voorstanders van deze steunverlening hebben wel, aldus de ROZ, nadrukkelijk laten weten dat zij geen goed woord over hebben voor de hoge kosten die verbonden zijn aan militaire hulpverlening. In normale omstandigheden, aldus deze enquête, zouden de meeste Statenleden tegen het verlenen van een' garantiesubsidie zijn, maar zij menen dat thans van een uitzonderingssituatie sprake is, gezien de grote nood waarin vele landbouwers verkeren.

Verder hebben zij laten weten dat Gedeputeerde Staten moeten proberen om een gedeelte van de gelden terug te krijgen van het ministerie van Landbouw.

Gedeputeerde Staten van Limburg beslissen maandag over het verzoek van de LLTB om een garantiesubsidie te verlenen. Verwacht wordt dat Gedeputeerde Staten een positief besluit zullen nemen. Een moeilijkheid is evenwel dat Provinciale Staten pas in september zullen bijeenkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Limburg voor subsidie aan boeren

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken